dijous, 23 de març del 2017

Ya está aquí el FLIP!

Como sabréis, todos los años en el mes de abril comienzan los numerosos concursos entre estudiantes del I.E.S. Violant de Casalduch o el 'FLIP'! 
Estad atentos, pues en los próximos días colgaremos los documentos donde podréis encontrar todos los concursos que hay, junto con las bases y los premios por los que podréis competir. Buena suerte!

dissabte, 11 de març del 2017

MANIFESTACIÓ EL 9M PER LA VAGA GENERAL

Aquest 9 de març hi va haver la primera vaga general fa 4 anys, que va omplir els carrers de tota Espanya d'estudiants, professors, sindicats i associacions d'alumnes com ara la nostra mateixa.
Els objectius principals: revocar la LOMCE/ LOMQUE, evitar el sistema 3+2 i, com sempre, reivindicar una educació pública, de qualitat, laica i feminista. 
Vam assistir a la concentració a les 12h davant la Conselleria d'Educació i a la manifestació a les 18:30h juntament amb alumnes i profesors de l'I.E.S. Violant de Casalduch que van recórrer els carrers de Castelló fins a tornar a la plaça Maria Agostina per a la lectura del manifest.



 

Com sempre, l'assistència és necessària i seguim lluitant per als nostres drets i justícia en l'educació.

8 de març, dia de la dona

Tot l'I.E.S. Violant de Casalduch es va omplir de llaços i peces morades, i es va unir el dia de la dona treballadora, 8 de març, per a reivindicar els drets i desigualtats que pateixen tots els dies les dones a la nostra societat.
Per un lloc, s'han penjat cartells elaborats pels alumnes i l'associació parlant d'aquests mateixos temes i també s'han fet xarrades sobre el llenguatge masclista. A banda, els alumnes de música de segon de batxillerat van ballar al hall de l'institut a l'hora del pati; una preciosa demostració baix la direcció de la professora Elena Llopis Bueno. (Per a ver el vídeo sencer pots visitar aquesta pàgina https://www.youtube.com/watch?v=Av-sbLlcS7E ).


Finalment, els passadissos de l'institut es van convertir en carrers anomenats segons noms de dones famoses. Reconeixes algun?

dijous, 2 de març del 2017

CARRERA DE LA MUJER

               ¡Este 9 de abril a las 9:00 horas comenzará la Carrera de la Mujer en Valencia


Es una carrera de 7,4 km que se correrá el domingo 9 de abril en la ciudad de Valencia con un tiempo máximo de 1 hora y 30 minutos .Podrán participar en esta prueba todas aquellas mujeres mayores de 12 años que lo deseen. Para ello simplemente hay que abonar 10€ en el Polideportivo de Benicàssim o 10,60€ si se efectúa por internet. Las inscripciones se podrán hacer hoy día 2 de marzo de 18:00 a 20:00h en el mismo Polideportivo. El precio incluye el viaje en autobús a Valencia, la camiseta, el dorsal-chip y la bolsa de la corredora, aparte (por supuesto) de la inscripción en la carrera.
Si os ha quedado alguna duda podéis consultar la página web http://www.carreradelamujer.com/valencia/reglamento o preguntar en el Polideportivo. ¡Os esperamos!

dimecres, 1 de març del 2017

RACISME I XENOFÒBIA

Aquest mes de febrer ha sigut el mes del racisme i la xenofòbia al nostre IES.
L'Associació d'Alumnes de Benicàssim va decidir fer una contracampanya a la contracampanya de Trump, es a dir, va decidir parlar també dels personatges públics racistes d'Espanya, va voler mostrar com el racisme i la xenofòbia també estàn presents al nostre país.

Podeu observar frases de contingut racista i el personatge públic que la va dir al hall del centre.

Recordem que s'apropa el mes de la dona!!

#NoHiHaPauSiHiHaRacisme
#AAB